Geschiedenis

Familie Schenkels

De donkere en “zwarte schapen”-tak van de familie Schenkels heeft altijd wat met motoren gehad. De eerste generatie had al iets met motoren in de eerste helft van de 20ste eeuw en dat is versterkt bij de tweede generatie.

Opa Harry op een Velocette KSS in +/- 1938.
Tweede generatie Schenkels op Spa-Francorchamps
Tweede generatie Schenkels overmant door vermogen.
Neven Rick en Pepijn zijn dan ook opgegroeid met stoere verhalen, verbrande zuigers en motorrijdende ouders en vrienden daarvan. De appel viel ook voor de derde generatie dan ook niet niet ver van de boom.

Bende Schenkeltjes op pad.
Ouwetjes in de Alpen
Pepijn haalde na 3 jaar op een Yamaha FS1 de buurt te hebben opgevrolijkt eerst zijn roze “B” voor de “A”. Op de fiets en brommer had hij altijd al iets met circuits en rondetijden weet ook de rest van de buurt. In 2003 op een Honda 600 Honet zijn vuurdoop op het nationale circuit Assen gehad. Uiteraard gelijk de smaak te pakken en na het behalen van de licentie ingeschreven voor de eerste ZAC wedstrijd op Zandvoort. Altijd begrepen dat je naar deze wedstrijden kon rijden met je motor kwam hij bedrogen uit; trailers, racemotoren zonder kenteken en zelfs kleine vrachtwagens op de paddock kwamen indrukwekkend over.

Pepijn aan het oefenen op een Laverda in negetienlanggeleden
Er werd nog gereden op het nationale circuit. Bij de GP-chicane ga je dan rechtsaf om weer bij de Audi-S uit te komen. Het circuit lag Pepijn meteen. Hij werd derde op een Hornet waarmee hij ook weer naar huis moest rijden!

Na een ongeluk op de weg de Hornet afgeschreven en er gelijk serieus werk van gemaakt; er kwam een nieuwe ZX6R. Veel geleerd op deze motor en de eerste dag op het Zandvoort GP circuit tot een 2:02 kunnen komen. Er is echter nooit echt deelgenomen aan wedstrijden door afleidingen zoals werk, kind, uitgaan. enz.

Elk jaar dat volgde wel één of meerdere dagen per jaar op het circuit gereden, maar niet meer aan echte wedstrijden deelgenomen todat Rick het vuur ook te pakken had gekregen…

…Rick begon wat later met motorrijden op een van Pepijn overgenomen afgeragde Honda CB1. Verbazing alom bij stoere mannen op een snelle Ducati’s in splinternieuwe Dainese overalls als de onervaren Rick buitenom kwam zetten bij afrit 21 van de A29.

Snel was Rick toe aan meer motorfiets en de Honda wordt (met winst!) verpatst. Er kwam een Suzuki GSX-R 600 SRAD voor in de plaats. Al snel waren de kneesliders niet meer aan te slepen in de lokale motorzaak en ook de eerste circuit ervaring was een feit.

Nadat ook de capaciteiten van de Suzuki waren uitgeput kwam er een Yamaha R1 uit 2004 voor in de plaats welke nog altijd in gebruik is.

Pepijn en Rick reden eigenlijk nooit met elkaar en ook de circuitdagen deden zij zonder elkaar…tot 2015!

Vanaf 2015 hebben Rick en Pepijn elkaar lekker op zitten naaien en zijn ze “serieus” begonnen met wegrace op motorfietsen in Nederlandse competities (ZAC en OW-Cup). Pepijn had een Kawasaki ZX6R maar deze is inmiddels gewisseld voor een 1000cc Aprila RSV4.

Pepijn op de Kawasaki ZX6R
Rick in een opwarm ronde 😋
Pepijn en Rick zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd qua rondetijden waardoor racen met en tegen elkaar extra uitdagend maakt.

img_4951
Pepijn Schenkels met zijn 201 PK sterke RSV4
Rick “full-throttle” op zijn Yamaha YZF-R1