Ducati Panigale V2

Wederom een andere motor voor op circuit voor Pepijn. De zitpositie van de RSV4 was niet echt op maar gemaakt voor uit de klei getrokken Hollanders. Er kwam een nieuwe versie uit van de kleine Panigale die qua looks alleen al onweerstaanbaar is, maar daarnaast ook nog eens zeer comfortabel blijkt te zitten.

Slecht zichtbaar op foto, maar dit is een flinke kom bocht geworden!

Inmiddels de Pani uitgeprobeerd samen met Rick op de R1. Hiervoor was in juni een dag gepland, net na de grote Corona piek. Op Zandvoort. En dit was ook gelijk de vuurdoop voor het nieuwe Zandvoort en exclusief de GP Chicane. Hierdoor mag ja na Hugenholz bocht direct door, naar wat blijkt, het mooiste stuk van Zandvoort! Met 200 km/h de motor van het linker oor naar het rechteroor gooien is prachtig.

Rick ging lekker deze dag. Uiteindelijk de zesde tijd van de dag, voor hem slechts bekende namen.

De Ducati blijkt wat sloom, waardoor Pepijn zo’n vier seconden per rondje langzamer was dan Rick. Er kwamen ook wat benodigde aanpassingen boven water drijven. De originele clipons zijn voor het circuit duidelijk beter dan de later gemonteerde comfortabele straat versie van ABM. Daarnaast lijkt de race shift een must have. Vreemd genoeg blijk je snel over te stappen van race (Circuit) naar normale shift (op de weg), maar als je dan het circuit opgaat met een motor zonder race shift, snap je er de eerste twee sessies niets meer van. Althans, dat was bij Pepijn het geval.

Aardige Lean angle op het nieuwe Zandvoort. Via de Datalogger bleek het max. 67 graden te zijn in de Luyendijk.

Afijn, het was een mooi dagje en de Ducati gaf veel plezier. De rondetijd van Rick was een mooie 1:50.261. Pepijn moest genoegen nemen met een 1:54.272. Op de vraag waar dat tijdverschil nu zat; overal was Rick sneller. Er is dus werk aan de winkel voor Pepijn en zijn Ducati. Het gevoel was in ieder geval goed, het was een mooie dag.

Wat een beauty. Wel wat sloom, maar fun!
Langzame motor? Toch wat voorzichtig na vijf gebroken ribben en een klaplong drie maanden eerder. Of voorzichtig met een nieuwe motor? Er zaten wat teveel seconden in een rondje in ieder geval.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s