Trainingsdagen Zandvoort

Inmiddels twee trainingsdagen op Zandvoort achter de rug. Hiervan teruggekomen met wisselende gevoelens. De snelheid is er nog niet helemaal, maar of dit door het materiaal komt, of de instellingen ervan is niet helemaal helder. Met vlagen het goede gevoel te pakken, maar nooit echt het vertrouwen echt te kunnen pushen. Rick was helaas nog niet aanwezig.

29 April 2019

Eerste dag Zandvoort van dit jaar staat op het programma. Omdat ik op Assen wat verkrampt op de Aprilia, zijn de stepjes wat verlaagd. Beetje provisorisch opgelost omdat de remschakelset al op zijn laagste stand stond ingesteld. Tevens de voorkant verhoogd met 5 mm (!) om te zien of ik dan meer vertrouwen in de voorkant zou krijgen.

De eerste sessies was het nog erg koud met temperaturen van rond de 10 graden. Toch zag de bandenslijtage er erg mooi uit. Het gevoel bij insturen was erg zenuwachtig, maar eenmaal op helingshoek was het gevoel wat beter. Het leek of de motor platter gelegd kon worden, mogelijk door de grotere naloop.

Eenmaal de gang erin bleken mijn laarzen toch wel erg snel aan de grond te komen. Steppies moeten dus weer worden verhoogd. Qua tijden kwam ik niet verder dan 1:58.2 en dit bracht me op de 5de plaatst in de MSL-Cup. Vooral de tijd viel erg tegen.

3 juni 2019

Toch weer de voorkant verlaagd en de demping voor en achter weer ingesteld als standaard. Het weer was weer perfect, niet te warm, beetje bewolkt, daar lag het niet aan. De eerste sessie een zeer slecht gevoel in de voorkant. Opvallend is dat de tijden vrij snel omlaag gaan, al reeds vanaf het begin van het jaar. Dat de snelste rondetijden tegen vallen komt dus vermoedelijk niet door mijn eigen vorm, maar meer door het materiaal en de instellingen ervan. Het gevoel is er niet om die laatste seconden eraf te rijden.

De RSV4 voelt zwaar en is bijna niet te stoppen. De rem voelt ook wat sponzig aan ondanks het velen malen ontluchten en vervangen van de vloeistof. Dit helpt niet om tot het allerlaatste te wachten met remmen. Tegen de middag aan kwam ik qua demping instellingen toch weer op hetzelfde uit, als waarmee ik in 2018 eindigde. De derde sessie was het snelst met een 1:56.570. De vierde sessie schoot na twee ronden de uitlaat los bij de linkpijp. Dit resulteerde op een prachtige V4 echo door Zandvoort en omstreken. Zelfs Marc Marquez had er jaloers op geweest. Wel jammer van de sessie…

Voor de race stond ik plaats zeven opgesteld, aan de linkerkant. Dat kwam niet zo goed uit omdat er aan de het einde van het rechte stuk een enorm oliespoor was neergelegd. Toch was de start goed, en kwam ik als zesde de eerste bocht in. Ik trachtte aan te haken bij de mannen voor me, maar vooral bij accelereren onder helingshoek verloor ik echt serieus meters. Kwestie van eerder op het gas, maar dat moet ook kunnen. Komt bij dat de banden ook echt op waren na twee dagen sturen. Uiteindelijk een beetje eenzaam als 6de over de finish.

8 juli wederom een dag op Zandvoort gepland, met nieuwe banden. Mogelijk toch weer eens de Pirelli SC1 proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s