ZAC Assen: Racen!

De eerste dag terug op circuit was gelijk ook een race. Het is altijd spannend om op de grid op te stellen voor de start van een race, maar dit keer was het zenuwpees gehalte nog eens extra hoog door dit gegeven…

IMG_7427
Gezellig We zijn er weer!

ZAC inschrijf-hel

De dag begon uiteraard met inschrijven en de technische keuring. Dat betekend zoals gebruikelijk bij de ZAC lange rijen doordat alle formulieren driedubbel moeten worden ingevuld en strenge blikken bij de keuring ook al heb je alle zaakjes helemaal voor elkaar. Er is altijd wel wat te zeuren, maar het zou wel eens fijn zijn een compliment te krijgen voor alle zaakjes die je perfect geregeld hebt. Met toegewezen startnummer 188 op zak uiteindelijk na een uur en een kwartier gereed om te ontbijten. Het mooie weer met briesje zorgt dat het humeur goed blijft.

Eerste training

Na het volgooien van de de tank de eerste meters op circuit. Eerste wat opvalt hoe oncomfortabel de Aprilia eigenlijk zit. Ook heb ik het idee overal te vroeg te remmen en te langzaam de bocht uit te komen. De nieuwe GPS laptimer die de rondetijden op het boord display projecteert werkt prima en is erg duidelijk. Al snel zie ik dat de rondetijden best oké zijn, en niet heel ver af liggen van de PR. Iemand probeert er een einde aan te maken voor de haarbocht en schampt mijn linker elleboog als hij rechtdoor schiet. Pfieuw, dat scheelde niet veel. Rustig aan en opbouwen is het devies, dan komen de rondetijden vanzelf. Pepijn heeft na deze sessie 1:52.970 (P5) en Rick een 1:55.127 (P14). Wel al best moe na deze sessie, vooral onze armen en benen.

19AA6-5717
Eerste training achter elkaar aan en vooral erg wennen aan het remmen.
IMG_7517
Overgooien!

Kwalificatie

Na even wat rust gehad te hebben en met de kop eraf aan de kwalificatie begonnen. Na de eerste kennismaking met Assen sinds 2017 en zelf ook een tijdje niet in het zadel te hebben gezeten, nog geen instellingen veranderd. Gelijk al een veel beter gevoel qua rempunten, schakelpunten en rijlijnen. Heb nog even aangezet, maar telkens in een snelle ronde hinderend verkeer. Ook na insturen in de Bult nam ik en beetje chatter weer aan de achterzijde, wat ten koste gaat van het vertrouwen.  Toch lekker gereden, maar nu al he-le-maal kapot en gesloopt. En er moest nog geracet worden! Pepijn staat met P7 uiteindelijk op de derde rij, en Rick met P12 op de vierde rij.

19AA6-6204
Veel verkeer in de kwalificatie
IMG_7454
Gaaaassssss!
19AA6-5830
Wat een klein brommertje. Weet niet wat ik met die benen moet doen.

RACE 1

Voorafgaand aan de race gierde de adrenaline weer door de aderen. Buikpijn en overgeven liggen er niet veel vanaf. Starten van een race is altijd wel spannend, maar dit was de eerste in lange tijd, met trainingsresultaten die hoger liggen dan verwacht, mooi weer, en nog 42 motoren achter je is de spanning niet uit te houden. Iedereen staat ook op verse slicks, maar wij doen het nog even met deze afgeserveerde rubbertjes. Dat helpt ook niet mee voor de ontspanning.

IMG_7480
Opstellen voor de eerste race.
IMG_7500
Werken met een hoofdletter W.

Toch, na de plekjes gevonden te hebben komt “de cool” weer over ons heen en staan we op scherp. Licht gaat op rood en UIT! Pepijn kan het vroege koppel van de V4 in combinatie met de launch control bijna maximaal uitbuiten en pakt van de derde rij af mooi de derde plek door de haarbocht. Rick maakt ook een goede start, maar kan een valpartij vlak voor zijn neus nog maar net ontwijken. Spektakel alom wat achteraf mooie verhalen oplevert, maar tijdens de race voorbij gaan met het knipperen van de ogen. Er moet gas gegeven worden. Pepijn ligt wonderwel, na enkele prikjes van anderen na de eerste doorkomt nog steeds derde en zet zelfs de snelste eerste ronde neer (1:54 met staande start). Proberen aan te haken bij de voorste twee om te leren en ervaring op te doen gaat goed, totdat enkele keren wordt misgeschakeld en ik in zijn vrij terecht kom. Enkele andere rijders passeren, en met in het achterhoofd dat dit slechts de eerste dag van het jaar is, zet ik de podiumplaatsen uit het hoofd en ga gewoon lekker rijden.

Rick heeft ondertussen zijn draai gevonden en passeert enkele rijders. Zelfs Pepijn komt weer in zicht. Het spannende aan een race is dat iedereen om je heen ongeveer even snel is. Als je er voorbij gaat, betekend dat niet dat hij jou niet meer kan inhalen. Elk foutje wordt genadeloos afgestraft en concentratie is daarbij heel belangrijk.

IMG_7553.JPG
Rick in het gedrang met crashes vlak voor zijn neus.

Ondertussen is Pepijn weer op P7 gekomen, waar hij ook gestart is. Met nog een ronde te gaan zet ik de aanval in op P6 in de haarbocht. Heel de ronde houdt ik hem achter me, maar in de GT (waar anders) probeerd hij nog een laatste inhaalpoging. Maar hij loopt wijdt en rechtdoor. Hij toont wel dikke lef en gaat gewoon vol gas, maar haalt het toch niet en Pepijn wordt zesde! Ver boven verwachting. Rick wordt 13de na het spektakel in de eerste ronde.

Race 2

Na de eerste race waren wel helemaal opgebrand. Mijn spieren trillen en traplopen lukt haast niet meer, maar we moeten nog wel even 10 ronden knallen met 145 km/h gemiddeld. Ondenkbaar dat we nog beter kunnen en de voorband van Pepijn lijkt ook het beste wel gegeven te hebben gezien het spoortje aan de rechterzijde. De banden liggen er ook al een jaar om…

Rick start nu van de vierde rij en Pepijn kan nog een rij opschuiven naar de tweede. De launch control leek in de eerste race wat meer in te grijpen om het voorwiel aan de grond te krijgen dan gewild, dus deze van stand 2 naar 1 gezet. Na de opwarmronde voor opstellen van de grid was ik al moe, dus dat beloofd wat voor de race, haha.

IMG_7576
Oei, dat is wrakhout.
IMG_7540
De finish! Eindelijk!
IMG_7583
Flink balen nadat Rick de entropie toename weer een handje heeft geholpen.

De start ging voor Pepijn weer prima, maar met iets te veel wheelie en dit keer als vierde de eerste bocht in. Toch ging het nu echt met de rem erop, dus 1 voor 1 kwam iedereen voorbij. Rick kon wederom ter nauwe nood voorkomen dat hij betrokken was bij een crash vlak voor zijn neus en verloor weer veel plekken. Tot overmaat van ramp crashte hij in ronde 5 voor Ossenbroeken door iets te vroeg de koppeling los te laten na  terugschakelen met een blokkerend achterwiel tot gevolg (die oude R1 heeft nog geen slipperclutch). Meestal weet hij dit wel te redden door ofwel rechtdoor te gaan, of gewoon in te sturen, maar dat laatste bleek nu helaas geen optie en de achterkant gleed weg. Zelf niks gelukkig en ook kleding en helm weinig schade, maar de motor hapte grind en begon te draaien over zijn lengte as (voorwiel-achterwiel-voorwiel). Nou lijkt de schade in eerste instantie altijd erger dan dat het is, maar voorlopig zit er helaas even geen race meer in voor Rick totdat alles weer gerepareerd is.

P10 voor Pepijn, en daarbij nog steeds ruim binnen de doelstelling van deze dag (had niet op top 10 gerekend), maar wel de langzaamste snelste ronde van de gehele dag (1:53.003). Dit zegt twee dingen: conditie niet goed, zithouding niet goed. Gaan we wat aan doen.

Volgende weer weer een race op Zandvoort op het programma!

Start van race 1!
Ultieme uitrem actie bij de GT. Pepijn kon buitenom weer voorbij! That’s racing!
Vol gas de GT uit
img_7460.jpg
Nu snel naar volgende week op Zandvoort!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s