Jetski race Zandvoort

De eerste dag na de winter, maar vooral na de crash waar mijn linker achterpootje het begaf. Toch wel erg nieuwsgierig hoe de enkel het zou uithouden. Natuurlijk de slechtste dag van het voorjaar uitgekozen voor deze comeback. Koud en nat.

Toch had ik er veel zin in, de regenbanden zijn gloednieuw en rijden in de regen is geen straf met regenbanden. De eerste meters op eieren, maar de laatste ronden van de eerste sessie kwam de knie al geregeld op het asfalt. Vertrouwen was al snel terug. En het plezier ook!

Een voordeel van regen is dat het fysiek minder zwaar is. De bovenbenen hebben zo wat meer tijd om te wennen. Van mijn enkel heb ik weinig hinder ondervonden, ondanks dat er wat minder beweging in zit.

In de middag kwam de regen nog harder naar beneden, met gevolg dat er kleine beekjes ontstonden. Beetje voorzichtigheid komt wel van pas. En traction control. Waar ik vooral aan moest wennen was de manische snelheid van de Aprilia. Op het rechte stuk moest ik even mijn brein resetten. Het werd één grote blur. Na sessie 3 was het weer gewoon.

Rustig aan gedaan in de race, daar ik maandag 7 mei wederom een dag op Zandvoort gepland heb. En dan schijnt de zon. Uiteindelijk 4de geworden zonder pushen met een beste tijd van 2:11.785. De kuip kwam links al tegen het asfalt dus dat wordt wat volgende week. Bij thuiskomst een goede schokdemper besteld, hopen dat hij op tijd binnen is…

Nu vooral veel (spier)pijn aan het lijden en de motor gereed maken voor volgende week. Zin in!

One thought on “Jetski race Zandvoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s